Nowy temat Lista tematów

Temat:

Kobiety pracujące i matki

schizofrenja

Miasto: *****

Listów: 759

9 marca 2010, 20:31 (List #1)
jak motywujecie się do ćwiczeń? Po całym dniu w pracy, gotowaniu, sprzątniu i takich tam... skąd czerpiecie siły na ćwiczenia? I jak zmusić samą siebie? Kurcze, nie mogę zacząć!!! Pomóżcie
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

ewel77

Miasto: Uluru

Listów: 266

9 marca 2010, 20:46 (List #2)
ja nie ćwiczę, bo padam po prostu na ryj, jedyne co robię to a6w na brzuch, ale nawet to mam problem zrobić. Podziwiam te mamy, które mają jeszcze siłę na ćwiczenia:)
Pasek wagi

Kopara26

Miasto: Ruda Śląska

Listów: 1380

9 marca 2010, 21:00 (List #3)
Ja pracowałam jako niania ale to w zeszłym roku czyli 2 moich i 1 nie moje oj idzie się narobić ale ćwiczyłam może nie po 1h ale zawsze te 30minut teraz tez staram się ćwiczyć choć 30minut pomimo moich kłopotów ze zdrowiem.Ba dla mnie mycie podłogi czy odkurzanie to przyjemność więc często to robię ma myje ręcznie ścierą a nie mopami.I dodatkowe kalorie lecą.Choć przyznaje czasami się zmuszam bo padam ale moje dzieci są nauczone o 20.00 już  smacznie śpią w swoich łóżkach więc ja mam czas dla siebie.
Pasek wagi

zagadka89

Miasto: Myszków

Listów: 1577

9 marca 2010, 21:08 (List #4)
ja od grudnia do końca stycznia ćwiczyłam codziennie po godzince na orbitreku, czasem dłużej. Aż pewnego pięknego dnia zabrałam się za sprzatanie tylko takie dokładne i do dnia dzisiejszego nie mogę wrócić do ćwiczeń, bo o tej porze zasypiam już na siedząco, przez co tyje w oczach, jestem tak na siebie wściekła!!!! Na dodatek zero motywacji tylko sprzątanie, pranie gotowanie i w kółko
Postanowienie wakacyjne: do lipca ważyć jak przed pierwszą ciążą!
Pasek wagi

zagadka89

Miasto: Myszków

Listów: 1577

9 marca 2010, 21:09 (List #5)

Kopara26 moje dziecko śpi o 20, a ja najczęściej pół godziny [później zasypiam obok niego

Postanowienie wakacyjne: do lipca ważyć jak przed pierwszą ciążą!
Pasek wagi

benia8

Miasto: *

Listów: 396

9 marca 2010, 22:18 (List #6)
tez staram sie znalezc motywacje do cwiczen, ale z czasem tez ciezko mam 3 swoich i dodatkowo 2 bawie dwa razy w tyg wiec urwanie glowy jest.......acha i suszarka do ciuchow mi nie robi , zalamka
Postanowienie wakacyjne: Nie ma rzeczy niemozliwych - dam rade!
Pasek wagi

murphy

Miasto: Bahamy

Listów: 1885

9 marca 2010, 23:11 (List #7)
ja też nie dawałam rady z ćwiczeniami, ale się zaparłam i po 4 latach od urodzenia dziecka zaczęło udawać mi się wygospodarować godzinę dla siebie na ćwiczenia
Pasek wagi

Grian

Miasto: Warszawa

Listów: 573

10 marca 2010, 05:59 (List #8)
ja po prostu nie ćwiczę codz. staram się min 3 x w tyg. zazwyczaj 2 x w tyg. roboczym i czasem 2 x weekend, albo tylko jeden dzień weekendu

to prawda, że trudno się zabrać po ciężkim dniu do pracy, jednakowoż nie codz. jest tak samo morderczo, czasami te dni są nieco spokojniejsze, poza tym jakość diety i ilość kalorii, jeśli ktoś jest aktywny, zajmuje się domem i dziećmi to na pewno nie powinien stosować diety wysokobiałowej i zbyt mało kalorycznej (poniżej 1400 kcal), bo organizm, mózg potrzebuje węglowodanów- węgle to nie tylko "zło", cukry proste min. w słodyczach to zło, ale kasze, warzywa, owoce (fruktoza w połączeniu z błonnikiem nie działa jak cukier rafinowany w batoniku) powinny być podstawą jadłospisu, jedząc samo białko na Dunkanie sory, skąd organizm ma czerpać paliwo, skoro białko jest budulcem? Chyba z biologii wszyscy to wiedzą? Organizm skupia się na jego trawieniu i zabiera resztki energii na to powodując zmęczenie, apatię i osłabiając motywację;
a jeśli organizm na same podstawowe czynności wżyciowe u większości kobiet z nadwagą potrzebuje od ok. 1400-1600 kcal dziennie, to jak można obcinać kalorie do 1000-1200? Skąd ma czerpać na bicie serca, skręt głowy i oddychanie? Zastanówcie się? Wtedy pojawia się zmęczenie, bo organizm  broni się przed utratą energii, której potrzebuje do podtrzymania życia- tak to można wyjaśnić z punktu widzenia fizjologii
Postanowienie noworoczne: Dokończyć leczenie
Pasek wagi
Obecna sylwetka

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.